top of page

Tekeningen

"Krekenlandschap" en "Toevluchtsoord" (2022)

Op uitnodiging voor een groepstentoonstelling tijdens het Hoogtij Festival in Groede, maakte ik twee tekeningen, elk geïnspireerd op een gedicht van de Groedese dichters Dinie Sophie Fintelman en Tijs van Bragt.

De originele werken werden tentoongesteld in het atelier van Theo Jordans.

Van de geëxposeerde werken werden ook reproducties gemaakt, die te zien waren op borden aan de straatlantaarns in de Schuitvlotstraat, en op de Markt, onder de noemer: ‘Boulevard van de verbeelding’.

Krekenlandschap

Omdat de titel van het gedicht van Dinie Sophie Fintelman "Vandaag ben ik de zee niet" luidde, besloot ik het Verdronken Land van Saeftinghe te tekenen, van bovenaf gezien. Niet de zee.

Potloodtekening. Kleurpotlood (Caran d'Ache Luminance 6901) op 300 grams Schut aquarelpapier.

Afm. 30 x 40 cm (h x b); ingelijst 40 x 50 cm.

 

Toevluchtsoord

Er waren verschillende woorden in het gedicht van Tijs van Bragt, die me inspireerden tot deze tekening: "ark", "populieren", en "kreek". Het geeft een ander beeld dan je op basis van het gedicht zou verwachten, maar het is dan ook geen illustratie.

Potloodtekening. Tekenpotlood (Faber-Castell, HB) op 300 grams Schut aquarelpapier.

Afm. 30 x 40 cm (h x b); ingelijst 40 x 50 cm.

Dream Drawings Project: A Dream A Day / A Drawing A Day

(Een dagelijks project van op dromen geïnspireerde tekeningen)

Door mijn ervaringen met creatief droomwerk heb ik regelmatig ervaren hoe bijzonder het is om direct vanuit je dromen iets te creëren. Het was dan ook een makkelijk besluit om een reeks tekeningen te maken, die door mijn dromen geïnspireerd waren: elke dag een.

Deze serie tekeningen maakte ik vanaf 1 januari 2019 thuis aan de keukentafel, om een ​​creatieve stroom te behouden terwijl ik naar nieuwe werkruimte zocht, om mijn grotere projecten voort te zetten.

In mei van dat jaar bleek het steeds lastiger om het ritme vast te houden, en zo eindigde het project. Maar een serie van meer dan 100 tekeningen is nog steeds een serie van meer dan 100 tekeningen.

Klik op de foto's om de volledige tekening te zien.

Gebruikte materialen: papier, potlood, waterverf, vulpen, kleurpotloden..

Afmetingen: 10,5 x 14,8 cm.

Van een selectie van deze tekeningen liet ik artist's proof prints maken. Deze zijn, ingelijst en wel, te koop in de shop.