top of page

Aiuóla gaat weer zingen!

Een bijzonder aardig toeval, oftewel een knipoog van het universum: vandaag nam ik het besluit om een blog aan mijn (nog niet eens in de lucht zijnde) kunstenaars-site toe te voegen. En vorige week sprak ik hardop uit dat ik wel weer veel meer zou willen zingen. Natuurlijk gaat dan de telefoon. Of ik als Waarzingster Aiuóla wil zingen in Terneuzen, tijdens het Schelde Jazz & More Festival.

Ja, natuurlijk wil ik dat!


Vorig jaar stond ik voor de eerste keer met deze kruising tussen performance art, theater en muziek drie dagen op Festival Onderstroom in Vlissingen. Een bijzondere ervaring, niet alleen het zingen, voor elke luisteraar een andere improvisatie, maar ook de reacties van de mensen: de een viel om van verbazing (of van het lachen), de ander begon te stralen, weer een ander had tranen in zijn of haar ogen, diep in de ziel geraakt. Het liet mij natuurlijk ook bepaald niet onbewogen - de doos met tissues (ik was op alles voorbereid) schoof regelmatig over tafel.

Eén keer moest ik letterlijk de hand zingen van een Poolse gastarbeider. Hij sprak geen Nederlands, maar wilde zo graag dat ik uit die lijnen en welvingen iets opmaakte. Een andere keer ging iemand met zijn ogen dicht zitten mediteren. En de kinderen wilden allemaal wel nog een keertje - ééntje nam wel drie keer iemand anders mee, en bedacht hardop wie hij nog meer mee kon nemen.


Op 31 mei 2015 kun je Waarzingster Aiuóla vinden op de Markt in Terneuzen, waar zij je weer één-op-één zal toezingen in haar caravan, en waar verder nog een gezellige boekenmarkt gaande is, en nog wel meer muzikale straat-acts.

Kijk voor meer informatie op: www.scheldejazz.nl.Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page