Work in Progress - een kijkje in mijn keuken

July 31, 2015

 

Het is een mooie dag voor enkele foto's van mijn Work in Progress waar ik al in 2005 aan begon, en waar ik sindsdien met enkele onderbrekingen aan gewerkt heb: The Anatomy of Angels.

 

Ik ben nu bezig met Angel #7, de Reus. Het plafond van mijn atelier is niet hoog genoeg, vandaar dat zijn voeten en scheenbenen over een naar voren geschoven tafeltje hangen, wat dat verschil in licht verklaart.

 

Ik heb me vandaag vooral op de wandelstok van de Reus geconcentreerd. Een meditatief monnikenwerk waarbij je alleen maar streepjes maakt, de draadjes naar de achterkant haalt, er knoopjes in legt en afknipt. Ach, het hele werk is natuurlijk monnikenwerk. Goed beschouwd begin je hier niet aan als je al weet dat je tien jaar later nog niet klaar zult zijn. En dat is waarschijnlijk maar goed ook.

 

 

Links kun je die wandelstok iets dichterbij zien.

Hieronder een foto van de achterkant van het werk: alle draadjes voordat ze geknoopt en geknipt zijn. Monnikenwerk. Ik zei het al. 

 

Hoe dan ook zit er dus nog steeds vooruitgang in. De draad wordt met vreugdevolle regelmaat opgepakt, door de machine gehaald en in de stof gestoken. Voorwaarts! 

 

Please reload

Featured Posts

Textiel en licht

August 23, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts

August 23, 2015

March 31, 2015

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

 © 2020 by Magdeleen van Eersel

e: info@magdeleen.com                            t: +31 (0)6 5572 4740

  • White Instagram Icon
  • w-facebook
  • White LinkedIn Icon