top of page

Over Magdeleen

Foto: André Smits. Uit zijn serie Artist In The World, 2014

Foto: Hein Verwer, 2011

Leven

Magdeleen van Eersel woont samen met haar man en kind in Wilhelminadorp, in Zeeland. Haar huidige atelier huurt ze in Zierikzee.

Na enkele jaren Algemene Letteren en Engels te hebben gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, begon ze in 1996 aan de studie beeldende kunst, aan de Academie voor Schone Kunsten & Design in 's-Hertogenbosch. In 1998 stapte ze over naar de Academie St. Joost in Breda.

 

In 2000 begon ze haar zelfstandige kunstpraktijk. Haar werk heeft ze sindsdien getoond in verschillende groepsshows en solo-shows.

Werk

Zo veelzijdig en vrij als je dromen, zo werkt Magdeleen. En hoewel haar werken op het eerste gezicht redelijk toegankelijk lijken, zijn ze net zo ongrijpbaar als dromen, leiden ze bij de toeschouwer tot verwondering en nodigen ze uit om nader te kijken en na te denken over hun betekenis.

De onderwerpen en inspiratiebronnen van Magdeleen variëren van abstracte manieren om kleur, geluid, muziek te presenteren, tot dromen, mythologie en de menselijke conditie.

Magdeleen gelooft sterk in de verbondenheid tussen het idee dat ze wil realiseren en het soort materiaal en de techniek die ze daarvoor gebruikt.

Gecombineerd met een brede interesse in onderwerpen, materialen en technieken, heeft deze manier van werken geleid tot een gevarieerd oeuvre, bestaand uit onder meer site-geïnspireerde installaties, borduurwerk, beschilderde objecten, en soundscapes.

Ze werkt het liefst met materialen die warm en zacht aanvoelen. Daarnaast blijven licht en geluid (waaronder haar eigen stem) nooit ver achter.

Omdat veel van haar inspiratie uit dromen komt, is het niet verwonderlijk dat Magdeleen ook een intensieve training in de kunst van het dromen heeft gevolgd. Meer over haar werk als droomgids vind je op haar website: www.dedroomkamer.com

Naast haar werk als beeldend kunstenaar, werkt ze als voice-over. Vind haar demo's en meer op haar voice-over website: www.magdeleen.nl

bottom of page