top of page

Fortune Singing at Schelde Jazz, Terneuzen


English translation below!

Gisteren was ik dus als Waarzingster Aiuóla op ScheldeJazz in Terneuzen. Miezerig weer, dus niet al te veel mensen. Ik stond als enige muziektheater/performance art-act op een braderie, tussen stalletjes met eten, drinken, tiffany glaswerk en tweedehands spullen. Het ademde niet helemaal de jazzy sfeer van het festival, al kwamen er wel een paar leuke blaasbandjes voorbij. De leukste wat mij betreft: Neutral Ground, uit Amsterdam.

Veel mensen liepen voorbij met een schichtige blik - oh God nee, een waarzegster. "Nee, nee, een waarZINGster!" probeerde ik ze te corrigeren, maar dat wilden ze zelden horen. De grappigste reactie van iemand die er niet aan wilde: "Ik geloof niet in dode mensen". Een doordenkertje op zich.

De mensen die zich wel bij mij in de caravan waagden (uiteindelijk toch een stuk meer dan dat er bij mijn buurman ijsjes kochten) waren allemaal blij dat ze dat gedaan hadden. Ze vonden het bijzonder om mee te maken, waren verrast en ontroerd. En daar doe ik het voor! :)

P.S. Speciale dank aan de man die me na afloop als dank nog een boekje met smartlappen kwam brengen. Een prachtig en toepasselijk kadootje.

***

So yesterday I performed as Fortune Singer Aiuóla at Schelde Jazz in Terneuzen, The Netherlands.

It was rainy, so not too many people around, and my act was the only musical/theatrical/performance art act at a fair with mostly food, drink, tiffany glassware and 2nd hand items. It didn't quite seem to breathe that jazzy festival atmosphere, although a few cheerful brass bands passed by. My favorite: Neutral Ground, from Amsterdam.

Several people passed my caravan with a face that said: "oh, God no, not a fortune teller". I tried explaining: "no, no, a fortune SINGER!" but they wouldn't hear it. The funniest response: "I don't believe in dead people". Think about that one for a moment. :)

However, those who did brave up and entered my caravan (in the end a lot more than visited the icecream stand next door), were all glad they did. They had a wonderful experience, were surprised, moved, and happy. And that's what keeps me going. :)

P.S. Special thanks to the man who came back afterwards to present me with a little book with collection of tearjerker songs. A beautiful and thoughtful gift.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page